Kedves középiskolás diákok!
SOK SZERENCSÉT A KVÍZ KITÖLTÉSÉHEZ!
REMÉLJÜK, HOGY ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS LESZ SZÁMOTOKRA.
 
Bizonyára gondolkodtatok már a továbbtanulási lehetőségeiteken. Ha szerettek filmeket nézni, lehetőségetek van ezt ezentúl nem a tanulás rovására tenni. A Szegedi Tudományegyetemen film szakos egyetemisták is lehettek, bár ez nem alapszakként létezik, kivétel a Média-, mozgókép- és kommunikációtanár osztatlan képzés, amely azoknak való, akik a tanári hivatást választják. Ugyanakkor bármilyen bölcsész alapszakon már az első évben felvehető a Filmelmélet és filmtörténet minor (ez afféle kötelező, második, kisebb szak), a „szabad bölcsészet” alapszakon pedig a Filmelmélet és filmtörténet szakirányt vehetitek fel a Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszéken. Ha a BA-ról szeretnétek továbbmenni MA-ra, ott már kifejezetten csak filmmel kell foglalkoznotok: a Filmtudomány mesterképzésen filmelmélet és filmkészítés szakirányokra specializálódhattok. Ez a végzettség egyre nagyobb presztízzsel bír, és erősen megkönnyíti az elhelyezkedést a médiában és a legkülönbözőbb kulturális intézményekben. Ha kíváncsiak vagytok, miről is van szó, töltsétek ki az alábbi kvízt, amelyet Tanszékünk indít, s amelyen értékes díjakat nyerhettek.

A verseny menete
A verseny két fordulóból áll. A jelenlegi forduló kitöltési idejét az "AKTUÁLIS" menüpont alatt találod! Természetesen nem kötelező mindkettőt megoldani, de ebben az esetben erősen csökken az esély a jó helyezésre. A fordulók kezdetét és végét ezen a honlapon, az "aktuális" menüpont alatt hirdetjük ki. Az adott kvízt csak itt, és a megadott időintervallumban lehet beküldeni. A versenyen kizárólag 11-12. évfolyamos középiskolás diákok indulhatnak. A fordulókban összegyűjtött pontokat a verseny végén összegezzük. Ha a legmagasabb pontszámot elérők között azonos pontszámúak is lesznek, akkor a közöttük levő sorrendet sorsolni fogjuk. A fődíjak a következők:

I. helyezett: 20 ezer Ft ösztöndíj
II. helyezett: 15 ezer Ft ösztöndíj
III. helyezett: 10 ezer Ft ösztöndíj

Ha a nyertesek úgy kívánják, eredményüket az oktatási intézményükkel is közöljük, hogy az elismerés valóban széles körű legyen.

Az oldal ”Kapcsolat” menüpontja használatával fogadjuk kérdéseiteket a versennyel kapcsolatban!

A feltételek és adatkezelés
Mindenkinek a saját nevével, e-mail címével és annak a tanintézetnek a feltüntetésével kell neveznie, amelyben a tanulmányait folytatja. A verseny végén az adott intézményekkel egyeztetünk a nevező személyazonosságát (valós létezését) illetően. Ugyanattól a személytől a legkorábban beküldött kvízt fogadjuk el érvényesként. A kérdések megválaszolásához szükséges információk megszerzéséhez nyomtatott vagy elektronikus forrást is igénybe lehet venni. A kitöltési idő nincs korlátozva.

A végeredményről szintén ezen a honlapon tudósítunk a második forduló végén. A nevezők közül csak az első öt helyen végzett diák nevét tesszük közzé, illetve értesítjük az iskolákat, ki(k) volt(ak) intézményükben a legjobb eredményt elérő diák(ok). Így nem kell attól sem tartani, hogy valakire rossz fényt vethet az esetleg gyengébben sikerült eredménye.
Az eredmény közzététele és az iskolák kiértesítése előtt felvesszük veled a kapcsolatot, hogy hozzájárulsz-e ehhez.
E-mail címedre sem reklámlevelet, sem pedig egyéb tartalmú elektronikus levelet nem küldünk, kizárólag a versennyel kapcsolatos kommunikációra használjuk fel.
Közölt adataidat harmadik félnek semmilyen formában nem adjuk ki. Kizárólag a versennyel kapcsolatban használjuk, és az eredmények kihirdetése után a rendszerből véglegesen töröljük azokat.